Samuels årskrönika

Samuels årskrönika

 

Nytt år och nya möjligheter, eller hur!
Det är något visst med ett nytt år. Man har liksom möjlighet att lämna det gamla bakom sig och fokusera framåt mot nya löften och mot nya mål.

Något jag ofta får höra och som jag någonstans tror är nyttigt, är att reflektera över vad som varit, och 2022 har för mig och hela Rondellen varit ett händelserikt år. Våra fyra affärsområden, maskinuthyrning, tillbehörsförsäljning, trafikavstängningar samt arbetsutbildningar, ligger numera som egna juridiska bolag. Alla är samlade under Rondellen-koncernen med samma rondellen-anda som tidigare, men nu har varje enskilt bolag möjlighet att växa och utvecklas på sitt sätt och med det kunna spetsa erbjudandet mot våra kära kunder.

Kunderna, som vi självklart bygger vår verksamhet kring, kommer verkligen till oss.
Vi har lagt upp hela 1600 nya kunder under året och har till dessa, samt våra gamla kunder, levererat ca 1500 arbetsutbildningar, producerat ca 700 TA-planer, sålt ca 2000 skopor och andra entreprenadtillbehör och vi har gjort ca 50 000 maskinuthyrningar. Häftigt!

Ett stort fokus under året har även varit att göra Rondellen till en ännu bättre arbetsplats. Det är ju enbart tack vare våra ca 60 härliga medarbetare som vi dagligen kan leverera vad vi vill till våra kunder. Min dröm är att var och en av oss som jobbar på Rondellen ska vissla på väg till jobbet, och även vissla på väg hem ifrån jobbet, varje dag. Vi är inte riktigt där än, men när vi gör våra medarbetarundersökningar så kan vi se att Rondellen faktiskt är en rätt bra arbetsplats som jag ofta är väldigt stolt över.

Vad har 2023 att erbjuda då? Alla vet att det blir ett år som vi än så länge vet väldigt lite om. Det finns en stor osäkerhet i marknaden. Det kommer bli ett tufft år för många människor och företag. Min stora övertygelse är dock att det man från hjärtat tror ska hända, det händer ofta, och jag tror att 2023 kommer bli ett väldigt roligt och bra år för Rondellen och mina medarbetare.
Stolthet och trygghet är orden som jag tror att året ska präglas av. Vi ska i allt vi gör sträva efter att leverera stolthet i produkterna och tjänsterna vi säljer, ibland kommer vi misslyckas men då ska vi rätta till och komma tillbaka på banan så snabbt det bara går. Trygghet, som är ett starkt grundläggande behov hos människan vill jag att alla våra kunder, leverantörer och medarbetare ska känna när man jobbar med Rondellen. Vi ska vara ännu tydligare med vad vi står för, vad du kan förvänta dig av oss och vilka vi är. När vi tar oss framåt med detta samtidigt som vårsolen börjar komma så lägger vi en riktigt bra grund för att 2023 ska bli ett kanonår.

// Samuel Lundberg, VD och ägare.