Nyheter

Vi blir en del av Renta

Vi är väldigt spända på resan som vi ska fortsätta tillsammans med Renta. Vi breddar vårt produktsortiment och ser fram emot att lära känna alla nya kollegor.

Vi på Rondellen Maskin har varit det självklara valet för många inom Bygg- och Anläggningsbranschen sedan 2011. Genom vår lokalanknutna affärsmodell har vi med expertis och en stark inriktning på dig som kund framgångsrikt byggt upp ett växande företag. Med vår exceptionella kunskap inom kundrelationer och maskinuthyrning, tillsammans med Rentas starka varumärke och digitala framsteg, kommer uthyrningsbranschen i Göteborgs- och Hallandsregionen att nå nya höjder.

Föreningen rör de två affärsområdena, maskinuthyrningen och trafikanordningar, och är ett naturligt steg i Rentas strategiska utveckling och mål: att stärka sin position och tillgänglighet i hela landet.

Renta har sedan tidigare i Göteborgsregionen fyra depåer: Kungsbacka, Sisjön, Ringön och Kungälv. Samt i Halland/Väst fyra depåer: Borås, Varberg, Falkenberg och Halmstad.

Joacim Johansson, vd, Renta Sverige, säger:

“Vi är väldigt glada över att välkomna Rondellen in i Renta och ser framemot att arbeta tillsammans. Föreningen med Rondellen Maskin stärker vår position och är ett logiskt steg mot vår ambition att bli en rikstäckande maskinuthyrare i Sverige. Vi är glada över att slå oss samman med Rondellen Maskin och ser fram emot vår fortsatta resa.”

 

Samuel Lundberg, vd Rondellen Maskin, säger:

”Det känns väldigt spännande att den fina resa som jag och alla mina fantastiska medarbetare gjort i Rondellen, nu ska fortsätta ihop med Renta. Kulturen och värderingarna som Renta står för och jobbar hårt med, går helt i linje med Rondellens. I Renta kommer våra medarbetare ges möjlighet att fortsätta att utvecklas. I samgåendet så kommer vi även kunna bli en ännu mer komplett leverantör till våra kunder. Här kommer bodar, el, tunnel, och pumplösningarna bredda vår relevans. De digitala lösningarna som Renta tagit fram är i framkant och här kommer Renta Easy kunna hjälpa våra kunder till att bli ännu mer lönsamma i alla deras projekt, där inget projekt kommer vara för litet eller för stort. Medarbetarna i Rondellen kommer också med sin expertis kunna bidra mycket i Rentas fortsatta utveckling vilket jag är väldigt stolt över.”

 

 Om Renta

Renta har sedan starten 2015 vurmat för den lokala närvaron och friheten, som generalister inom uthyrning av entreprenadmaskiner, utrustning, bodar och byggställningar. Idag har Renta verksamhet i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Polen och Baltikum. Med över 175 depåer och mer än 2 000 anställda fortsätter vi digitaliseringen av maskinuthyrarvärlden, ledda av vår stora övertygelse att det är den lokala omtanken som är kärnan i allt. För mer information, besök www.renta.se

 

Se filmen där Samuel Lundberg: VD på Rondellen Maskin & Joacim Johansson: VD på Renta berättar om övergången här.

Lansering av Rondellen Skopan

Vi på Rondellen Maskin vet att det är tuffare tider för många inom Anläggnings och byggbranschen. Men samtidigt är det viktigt att ha rätt verktyg för att lyckas i sitt arbete.

Vi är därför glada att kunna presentera vår senaste nyhet – De mest kostnadseffektiva skoporna på marknaden, tillverkade med Hardox genom hela slitdelarna.

Vår design har fokuserat på att maximera användarvänligheten, vilket gör dem lätta att hantera och använda. Upptäck vårt sortiment av skopor idag och investera i kvalitet och enkelhet för ditt arbete!

VA-Skopa S60

VA-skopans konstruktion är noggrant utformad för att optimera ditt arbetsflöde. Dess ergonomiska design och precisionstilpassning möjliggör enkel användning och snabb, effektiv hantering av material. Oavsett om du gräver, transporterar eller lastar, så garanterar vår VA-skopa ett smidigt och effektivt arbete varje gång.

Tillverkad med den senaste teknologin och högkvalitativa material är vår VA-skopa konstruerad för att vara hållbar och slitstark. Den är tillverkad med Hardox i slitdelarna för att säkerställa långvarig prestanda även under de mest krävande förhållandena.

Planeringsskopa S60

Vår planeringsskopa är den ultimata partnern för alla dina mark- och landskapsprojekt. Oavsett om du arbetar med byggprojekt, anläggningsarbete eller trädgårdsdesign, så är vår planeringsskopa skräddarsydd för att möta dina specifika behov.

Planeringsskopans design är optimerad för att underlätta ditt arbete. Dess noggrant utformade blad och precisionstilpassning möjliggör jämn och effektiv markplanering. Oavsett om du skapar jämn yta, gräver ut för fundament eller justerar marknivån, så ger vår planeringsskopa dig verktyget för noggrannhet och snabbhet.

Kabelskopa S60

Vår kabelskopa är noggrant designad med kablar i åtanke. Dess unika form och precisionstilpassade blad möjliggör smidig grävning och exakt nedläggning av kablar. Oavsett om det är fiberkablar, elkablar eller kommunikationskablar, så är vår kabelskopa skräddarsydd för att hantera dem med precision och försiktighet.

Vi använder endast högkvalitativa och slitstarka material i tillverkningen av vår kabelskopa. Den är konstruerad med noggrannhet och användning av slitstarka komponenter för att säkerställa långvarig prestanda även vid intensiv användning. Du kan lita på vår kabelskopa för pålitlig och hållbar användning över tid.

Elverk från Pramac

Elverk GPW-serien från Pramac är speciellt utformade för uthyrningsmarknaden och erbjuder anpassningsbar konfiguration för verkliga behov. De är lätta att använda, pålitliga och kräver effektivt underhåll. GPW-serien har hög kvalitetsstandard och tillförlitlighet, och de tillverkas i Pramacs moderna fabrik i Spanien. Dessa elverk är lämpliga för mobila applikationer och finns i storlekar mellan 9-60kVA.

GRW-serien

Elverk GRW-serien är en vidareutveckling av GPW-serien och erbjuder ännu högre tillförlitlighet och tålighet. De är särskilt användbara vid längre uppdrag i tuffa miljöer och finns i storlekar från 60kVA upp till 550kVA.

P-serien

Elverk P-serien är portabla elverk som levererar tyst prestanda och är konstruerade för att spara bränsle och minska buller. De har en hållbar design och är lätta att transportera, vilket gör dem lämpliga för olika ändamål. P-serien har TRUEPOWER™-teknik för ren och stabil kraft, vilket är idealiskt för känslig elektronik. Dessa elverk finns i storlekar från 1900W till 3000W output.

Pramac erbjuder även hybrid- och batterilösningar i SX-, MX- och LX-serierna. Dessa moderna hybridlösningar kombinerar generatorer med batterilagring och solcellsdrift. De är idealiska för att balansera belastningen på elnätet, erbjuda en flexibel energikälla och uppfylla stränga miljökrav. Hybridlösningarna finns i olika konfigurationer, med generatorer från 3 till 60kVA och batterikapacitet upp till 100kWh, med både litium- och blybatterialternativ.

Trafikomläggning innebär en TA-plan

Har du ett vägarbete eller annat projekt inplanerat som kommer att påverka framkomligheten för trafikanter? Då kommer du att behöva en trafikanordningsplan, förkortat en ta-plan. Den beskriver hur trafikomläggningen kommer att se ut samt vilka utmärkningar och avstängningsmaterial som du kommer att använda dig av.

Trafikavstängning tillhör vårt expertisområde. Rondellen Maskin hjälper dig att skapa en säker arbetsplats genom att alltid vara uppdaterade vad gäller regelverk, leverera en hög servicenivå, korta ledtider och effektiva problemlösningar. Sedan 2011 har vi varit aktiva som helhetspartner. Vilket innebär att vi både kan erbjuda dig trafikanordning, samt maskiner och tillbehör i form av uthyrning eller försäljning.

Väljer du att arbeta med oss så hjälper vi dig att skapa en utförlig TA-plan, vi sköter kontakten med beställare, levererar materialet och placerar ut det. Våra medarbetare sköter även all kontakt med kommun och andra eventuella insatser som kan beröras av en TA-lösning. Det gäller även för eventuellt behov av trafikvakt, bevakare, trafikserviceman eller säkerhetsledare.

Utöver detta ansvarar vi över dialogen med myndigheter och ser till att alla nödvändiga tillstånd har beviljats innan projektet drar igång. Detta kan innefatta allt ifrån markupplåtelse, polistillstånd till schakt-och öppningstillstånd. Vi levererar ett helhetskoncept, allt för att underlätta för dig som kund.

På Rondellen Maskin prioriterar vi först och främst säkerheten, både för omgivningen och utförare. Vi vill alltid leverera högsta tänkbara servicenivå och erbjuda dig som kund en helhetslösning, för att slippa onödig logistik. Det enda vi behöver från er är uppgifter om projektet, så ordnar vi resten!

Om du kontaktar oss för en TA-plan

Vi inleder med att diskutera vad du vill ha utfört, vilket område det gäller och vilken typ av arbeten som kommer att ske på platsen. Sen går vi igenom om kollektivtrafik berörs samt vilka tillstånd som efterfrågas. Efter det tar vi fram en offert för jobbet.

När vi signerat uppdraget skapar vi tillsammans med dig som kund en tidsplan och schemalägger avstämningsmöten. Så att du ska känna dig trygg i att du har att du har den information och det upplägg du behöver.

Klicka här för att läsa mer och boka en rådgivning

Hur ser en arbetsdag ut för TA-gruppen?

På morgonen samlas vi för en gemensam genomgång av dagens händelser och alla TA-medarbetare delges sina uppdrag. Så om det finns några oklarheter i projektet, tas detta med ansvarig trafikingenjör för det specifika jobbet.

När trafikservicemännen kommer tillbaka efter utfört arbete lämnar de en rapport till administratören som för in uppgifterna gällande uppdraget mot rätt avtal. Uppgifter innefattar bland annat personal fordon, materia.

Till sist följer avstämningar med befintliga kunder som vi utför löpande arbete för. Vi ser över så att det inte blivit några ändrade förutsättningar i något av uppdragen. Det är viktigt för att kunna säkerställa att samtliga TA-planer har aktuella underlag. Vi verifierar tidsplaner och har planeringstid för framtagning av material, underlag, resurser och fordon. Under dagen sker också ett eller flera kundbesök.

Uppdrag Volvo provbana Sävedepå

Nedan följer ett exempel på ett arbete vi utfört åt Volvo Lastvagnar.

Vårt uppdrag är att ta fram en TA-plan som göra det möjligt för Volvo Lastvagnar att bedriva tester på självgående fordon. Uppdraget kommer att verifiera så att fordon kan hantera information i en trafikmiljö med den typ av skyltning som finns på våra vägar idag.

Vi fick ta del av underlag för hur testverksamheten skulle gå till samt önskemål om vart den skulle äga rum. Det som krävdes från oss var en tät dialog med kund, samt en presentation av förslag på vad som var möjligt att utföra på den valda ytan.

Vi började med att måla upp körbanor, rondeller, cykel-och gångbanor samt övergångsställ. Nästa steg var att placera skyltar och stoppljus. Därefter var testerna redo att starta. Nya produkter kommer kontinuerligt att sättas ut i testmiljön, och följs upp med resultatmätning.

 

Elgrävare mot cancer

CX15EV är inte bara en vanlig elektrisk minigrävmaskin med sina 1,5 metric ton är den en pionjär inom grön konstruktionsteknik. Med förmågan att smidigt navigera genom nästan alla arbetsmiljöer, både inomhus och utomhus, erbjuder den enastående arbetsprestanda jämförbar med sina dieselkonkurrenter. Det är inte bara en maskin, det är en hållbarhetslösning.

Det är som att transportera framtiden – den kraftfulla CX15EV eliminerar inte bara utsläpp och minskar bullernivåerna dramatiskt, utan minskar också livstidsunderhållet betydligt genom att säga adjö till den traditionella dieselmotorn.

På Rondellen Maskin går vi ett steg längre för att bidra till kampen mot cancer. Varje gång du hyr denna extraordinära maskin, går en betydande del av intäkterna direkt till Cancerfonden. Men det blir ännu bättre – när du väljer att hyra den, får du också möjligheten att se din logotyp pryda denna kraftfulla maskin.

Vi tror på att förena krafterna för att bekämpa cancer, och varje hyresaffär blir en aktiv handling för att göra en verklig skillnad. Tillsammans mot cancer.