Nyheter

Lansering av Rondellen Skopan

Vi på Rondellen Maskin vet att det är tuffare tider för många inom Anläggnings och byggbranschen. Men samtidigt är det viktigt att ha rätt verktyg för att lyckas i sitt arbete.

Vi är därför glada att kunna presentera vår senaste nyhet – De mest kostnadseffektiva skoporna på marknaden, tillverkade med Hardox genom hela slitdelarna.

Vår design har fokuserat på att maximera användarvänligheten, vilket gör dem lätta att hantera och använda. Upptäck vårt sortiment av skopor idag och investera i kvalitet och enkelhet för ditt arbete!

VA-Skopa S60

VA-skopans konstruktion är noggrant utformad för att optimera ditt arbetsflöde. Dess ergonomiska design och precisionstilpassning möjliggör enkel användning och snabb, effektiv hantering av material. Oavsett om du gräver, transporterar eller lastar, så garanterar vår VA-skopa ett smidigt och effektivt arbete varje gång.

Tillverkad med den senaste teknologin och högkvalitativa material är vår VA-skopa konstruerad för att vara hållbar och slitstark. Den är tillverkad med Hardox i slitdelarna för att säkerställa långvarig prestanda även under de mest krävande förhållandena.

Planeringsskopa S60

Vår planeringsskopa är den ultimata partnern för alla dina mark- och landskapsprojekt. Oavsett om du arbetar med byggprojekt, anläggningsarbete eller trädgårdsdesign, så är vår planeringsskopa skräddarsydd för att möta dina specifika behov.

Planeringsskopans design är optimerad för att underlätta ditt arbete. Dess noggrant utformade blad och precisionstilpassning möjliggör jämn och effektiv markplanering. Oavsett om du skapar jämn yta, gräver ut för fundament eller justerar marknivån, så ger vår planeringsskopa dig verktyget för noggrannhet och snabbhet.

Kabelskopa S60

Vår kabelskopa är noggrant designad med kablar i åtanke. Dess unika form och precisionstilpassade blad möjliggör smidig grävning och exakt nedläggning av kablar. Oavsett om det är fiberkablar, elkablar eller kommunikationskablar, så är vår kabelskopa skräddarsydd för att hantera dem med precision och försiktighet.

Vi använder endast högkvalitativa och slitstarka material i tillverkningen av vår kabelskopa. Den är konstruerad med noggrannhet och användning av slitstarka komponenter för att säkerställa långvarig prestanda även vid intensiv användning. Du kan lita på vår kabelskopa för pålitlig och hållbar användning över tid.

Elverk från Pramac

Elverk GPW-serien från Pramac är speciellt utformade för uthyrningsmarknaden och erbjuder anpassningsbar konfiguration för verkliga behov. De är lätta att använda, pålitliga och kräver effektivt underhåll. GPW-serien har hög kvalitetsstandard och tillförlitlighet, och de tillverkas i Pramacs moderna fabrik i Spanien. Dessa elverk är lämpliga för mobila applikationer och finns i storlekar mellan 9-60kVA.

GRW-serien

Elverk GRW-serien är en vidareutveckling av GPW-serien och erbjuder ännu högre tillförlitlighet och tålighet. De är särskilt användbara vid längre uppdrag i tuffa miljöer och finns i storlekar från 60kVA upp till 550kVA.

P-serien

Elverk P-serien är portabla elverk som levererar tyst prestanda och är konstruerade för att spara bränsle och minska buller. De har en hållbar design och är lätta att transportera, vilket gör dem lämpliga för olika ändamål. P-serien har TRUEPOWER™-teknik för ren och stabil kraft, vilket är idealiskt för känslig elektronik. Dessa elverk finns i storlekar från 1900W till 3000W output.

Pramac erbjuder även hybrid- och batterilösningar i SX-, MX- och LX-serierna. Dessa moderna hybridlösningar kombinerar generatorer med batterilagring och solcellsdrift. De är idealiska för att balansera belastningen på elnätet, erbjuda en flexibel energikälla och uppfylla stränga miljökrav. Hybridlösningarna finns i olika konfigurationer, med generatorer från 3 till 60kVA och batterikapacitet upp till 100kWh, med både litium- och blybatterialternativ.

Utökar sortimentet

MB Cruscher

MB Crusher är en världsledande tillverkare av krosskopor och tillbehör för grävmaskiner och hjullastare av alla storlekar. Företaget är familjeägt och har sitt huvudkontor i Italien, med närvaro globalt genom ÅF på 7 kontinenter. Med flexibiliteten och rörligheten hos ett tillbehör, och prestandan hos en större maskin Ersätter MB Crusher den traditionella krossen i de flesta applikationer. Rondellen Maskin utökar sitt sortiment med MB Crushers kvalitetsprodukter under 2023 och framåt.

Neomach

Italienska Neomach från Padova gör nu sitt inträde på den Svenska Marknaden inom segmentet mindre teleskoplastare. Med sin NOVA30X ska Neomach ta marknadsandelar från etablerade märken som Multione och Avant, i det mindre lastarsegmentet. NOVA30X är Neomachs första maskin och bygger på flera år av utveckling. Maskinen väger 1700kg och lastar 1250kg. Under huven sitter en beprövad Kubota 3-cylindrig motor som ger gott om kraft. Rondellen är exklusiv ÅF åt Neomach i Sverige med start 2023.

Gordini

GF Gordini är ett familjeägt industriföretag från norra Italien som är kända för sina kvalitativa asfaltsfräsar, väghyvlar, sopvalsar och andra redskap.

Gordinis asfaltsfräsar är perfekta för att utföra mindre asfalts- och vägunderhållsarbeten, och finns i flera storlekar. Den enkla appliceringen på olika typer av maskiner (minilastare, hjullastare, grävlastare, teleskoplastare och gaffeltruck), samt den höga kvalitén gjorde att Rondellen valt att inleda ett samarbete med Gordini from 2023.

Nytt år och nya möjligheter, eller hur!

Det är något visst med ett nytt år. Man har liksom möjlighet att lämna det gamla bakom sig och fokusera framåt mot nya löften och mot nya mål.
Något jag ofta får höra och som jag någonstans tror är nyttigt, är att reflektera över vad som varit, och 2022 har för mig och hela Rondellen varit ett händelserikt år. Våra fyra affärsområden, maskinuthyrning, tillbehörsförsäljning, trafikavstängningar samt arbetsutbildningar, ligger numera som egna juridiska bolag. Alla är samlade under Rondellen-koncernen med samma rondellen-anda som tidigare, men nu har varje enskilt bolag möjlighet att växa och utvecklas på sitt sätt och med det kunna spetsa erbjudandet mot våra kära kunder.

Kunderna, som vi självklart bygger vår verksamhet kring, kommer verkligen till oss. Vi har lagt upp hela 1600 nya kunder under året och har till dessa, samt våra gamla kunder, levererat ca 1500 arbetsutbildningar, producerat ca 700 TA-planer, sålt ca 2000 skopor och andra entreprenadtillbehör och vi har gjort ca 50 000 maskinuthyrningar. Häftigt!

Ett stort fokus under året har även varit att göra Rondellen till en ännu bättre arbetsplats. Det är ju enbart tack vare våra ca 60 härliga medarbetare som vi dagligen kan leverera vad vi vill till våra kunder. Min dröm är att var och en av oss som jobbar på Rondellen ska vissla på väg till jobbet, och även vissla på väg hem ifrån jobbet, varje dag. Vi är inte riktigt där än, men när vi gör våra medarbetarundersökningar så kan vi se att Rondellen faktiskt är en rätt bra arbetsplats som jag ofta är väldigt stolt över.

Vad har 2023 att erbjuda då? Alla vet att det blir ett år som vi än så länge vet väldigt lite om. Det finns en stor osäkerhet i marknaden. Det kommer bli ett tufft år för många människor och företag. Min stora övertygelse är dock att det man från hjärtat tror ska hända, det händer ofta, och jag tror att 2023 kommer bli ett väldigt roligt och bra år för Rondellen och mina medarbetare. Stolthet och trygghet är orden som jag tror att året ska präglas av. Vi ska i allt vi gör sträva efter att leverera stolthet i produkterna och tjänsterna vi säljer, ibland kommer vi misslyckas men då ska vi rätta till och komma tillbaka på banan så snabbt det bara går. Trygghet, som är ett starkt grundläggande behov hos människan vill jag att alla våra kunder, leverantörer och medarbetare ska känna när man jobbar med Rondellen. Vi ska vara ännu tydligare med vad vi står för, vad du kan förvänta dig av oss och vilka vi är. När vi tar oss framåt med detta samtidigt som vårsolen börjar komma så lägger vi en riktigt bra grund för att 2023 ska bli ett kanonår.

// Samuel Lundberg, VD och ägare.

Trafikomläggning innebär en TA-plan

Har du ett vägarbete eller annat projekt inplanerat som kommer att påverka framkomligheten för trafikanter? Då kommer du att behöva en trafikanordningsplan, förkortat en ta-plan. Den beskriver hur trafikomläggningen kommer att se ut samt vilka utmärkningar och avstängningsmaterial som du kommer att använda dig av.

Trafikavstängning tillhör vårt expertisområde. Rondellen Maskin hjälper dig att skapa en säker arbetsplats genom att alltid vara uppdaterade vad gäller regelverk, leverera en hög servicenivå, korta ledtider och effektiva problemlösningar. Sedan 2011 har vi varit aktiva som helhetspartner. Vilket innebär att vi både kan erbjuda dig trafikanordning, samt maskiner och tillbehör i form av uthyrning eller försäljning.

Väljer du att arbeta med oss så hjälper vi dig att skapa en utförlig TA-plan, vi sköter kontakten med beställare, levererar materialet och placerar ut det. Våra medarbetare sköter även all kontakt med kommun och andra eventuella insatser som kan beröras av en TA-lösning. Det gäller även för eventuellt behov av trafikvakt, bevakare, trafikserviceman eller säkerhetsledare.

Utöver detta ansvarar vi över dialogen med myndigheter och ser till att alla nödvändiga tillstånd har beviljats innan projektet drar igång. Detta kan innefatta allt ifrån markupplåtelse, polistillstånd till schakt-och öppningstillstånd. Vi levererar ett helhetskoncept, allt för att underlätta för dig som kund.

På Rondellen Maskin prioriterar vi först och främst säkerheten, både för omgivningen och utförare. Vi vill alltid leverera högsta tänkbara servicenivå och erbjuda dig som kund en helhetslösning, för att slippa onödig logistik. Det enda vi behöver från er är uppgifter om projektet, så ordnar vi resten!

Om du kontaktar oss för en TA-plan

Vi inleder med att diskutera vad du vill ha utfört, vilket område det gäller och vilken typ av arbeten som kommer att ske på platsen. Sen går vi igenom om kollektivtrafik berörs samt vilka tillstånd som efterfrågas. Efter det tar vi fram en offert för jobbet.

När vi signerat uppdraget skapar vi tillsammans med dig som kund en tidsplan och schemalägger avstämningsmöten. Så att du ska känna dig trygg i att du har att du har den information och det upplägg du behöver.

Klicka här för att läsa mer och boka en rådgivning

Hur ser en arbetsdag ut för TA-gruppen?

På morgonen samlas vi för en gemensam genomgång av dagens händelser och alla TA-medarbetare delges sina uppdrag. Så om det finns några oklarheter i projektet, tas detta med ansvarig trafikingenjör för det specifika jobbet.

När trafikservicemännen kommer tillbaka efter utfört arbete lämnar de en rapport till administratören som för in uppgifterna gällande uppdraget mot rätt avtal. Uppgifter innefattar bland annat personal fordon, materia.

Till sist följer avstämningar med befintliga kunder som vi utför löpande arbete för. Vi ser över så att det inte blivit några ändrade förutsättningar i något av uppdragen. Det är viktigt för att kunna säkerställa att samtliga TA-planer har aktuella underlag. Vi verifierar tidsplaner och har planeringstid för framtagning av material, underlag, resurser och fordon. Under dagen sker också ett eller flera kundbesök.

Uppdrag Volvo provbana Sävedepå

Nedan följer ett exempel på ett arbete vi utfört åt Volvo Lastvagnar.

Vårt uppdrag är att ta fram en TA-plan som göra det möjligt för Volvo Lastvagnar att bedriva tester på självgående fordon. Uppdraget kommer att verifiera så att fordon kan hantera information i en trafikmiljö med den typ av skyltning som finns på våra vägar idag.

Vi fick ta del av underlag för hur testverksamheten skulle gå till samt önskemål om vart den skulle äga rum. Det som krävdes från oss var en tät dialog med kund, samt en presentation av förslag på vad som var möjligt att utföra på den valda ytan.

Vi började med att måla upp körbanor, rondeller, cykel-och gångbanor samt övergångsställ. Nästa steg var att placera skyltar och stoppljus. Därefter var testerna redo att starta. Nya produkter kommer kontinuerligt att sättas ut i testmiljön, och följs upp med resultatmätning.