Offertförfrågan

Kemiska arbetsmiljörisker

Om du arbetar med eller leder användningen av allergiframkallande kemiska produkter, är det avgörande att ha den rätta kunskapen för att förhindra och minimera riskerna. En härdplastutbildning ger dig den nödvändiga kunskapen om hur du hanterar härdplaster på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Utbildningen fokuserar på att lära dig om de hälsorisker som är förknippade med användning av kemiska produkter och hur du kan förebygga och minimera dessa risker.

Vår härdplastutbildning

Utbildningen i härdplast följer Arbetsmiljöverkets föreskrifter. Detta innebär att vår utbildning är utformad för att ge dig den mest uppdaterade och relevanta informationen om härdplaster. Vi fokuserar på att ge dig praktiska verktyg och strategier som du kan använda i ditt dagliga arbete. En av de stora fördelarna med att gå vår härdplastutbildning är att du kan vara säker på att du kommer att få en grundlig förståelse av ämnet. Vi erbjuder en komplett kursplan som täcker allt från grundläggande säkerhetsprinciper till mer avancerade tekniker för hantering av härdplaster. En av de viktigaste fördelarna med vår härdplastutbildning är att du alltid har tillgång till kursmaterialet. Du kan när som helst repetera din kunskap, även efter avslutad utbildning, för att säkerställa att du alltid har tillgång till rätt kunskap.

En säkrare arbetsplats

Att ha rätt kunskap om härdplaster är viktigt för att förebygga och minimera riskerna för arbetstagare och för att uppfylla de krav som ställs på arbetsplatser som arbetar med kemiska produkter. Genom att gå vår härdplastutbildning kan du vara säker på att du har den rätta kunskapen för att säkerställa en säker arbetsplats och minimera risken för skador och sjukdomar.

Sammanfattningsvis ger vår härdplastutbildning dig den nödvändiga kunskapen för att hantera härdplaster på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Med möjligheten att repetera din kunskap när som helst, har du alltid tillgång till rätt kunskap. Utbildningen följer Arbetsmiljöverkets föreskrifter och täcker allt från grundläggande säkerhetsprinciper till mer avancerade tekniker. Ta steget idag och investera i din egen och dina kollegors säkerhet genom att gå vår härdplastutbildning.

Bra att veta

Teori härdplastutbildning: Webben
Framtagen med: CVK
Intyg: Efter godkänt prov skickar Rondellen utbildning utbildningsbevis till kursdeltagarna både i elektronisk form och som plastkort på utförd härdplastutbildning.
Intygens giltighetstid: 5 år

Kursinnehåll

  • Korrekt hantering av härdplaster
  • Skillnad mellan härdplast och termoplast
  • Upptagningsvägar
  • Olika typer av medicinska kontroller
  • När och hur riskbedömning ska utföras
  • Förebyggande åtgärder

Målgrupp

Personer som leder eller arbetar med allergiframkallande kemiska produkter.

Vad säger lagen?

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter (AFS 2014:43) ska alla som leder eller aktivt arbetar med allergiframkallande kemiska produkter ha utbildning om riskerna som detta medför och hur dessa förhindras.