Offertförfrågan

Truckutbildning

Truckutbildning med fokus på praktiska färdigheter

Vår gedigna truckutbildning sträcker sig bortom bara det grundläggande och omfattar även avancerade aspekter av truckkörning. Vi lägger tonvikt på praktiska färdigheter genom omfattande övningssessioner där du får möjlighet att öva på olika körtekniker under övervakning av våra erfarna instruktörer. Samtidigt får du också en djupgående förståelse för teoretiska koncept och säkerhetsprotokoll som är avgörande för att bli en skicklig truckförare.

Flexibel utbildning som anpassas efter dina behov.

Vi förstår att varje individ har olika behov och inlärningsstilar. Därför har vår truckutbildning utformats för att vara flexibel och anpassningsbar. Oavsett om du föredrar intensiva träningspass eller en mer försiktig inlärningstakt, kan vi skräddarsy kursen för att passa dina behov och krav. Dessutom erbjuder vi olika kurstider och platsalternativ för att göra det så bekvämt som möjligt för dig att delta i utbildningen.

Trucktubildning för en hållbar karriär

Att genomgå vår omfattande truckutbildning öppnar inte bara dörrar till olika arbetsmöjligheter inom transportsektorn, det ger dig också en konkurrensfördel på arbetsmarknaden. Arbetsgivare söker alltmer efter kvalificerade och certifierade truckförare som inte bara har de tekniska färdigheterna utan också förstår vikten av säkerhet och effektivitet på arbetsplatsen.

Genom att välja vår truckutbildning investerar du inte bara i din nuvarande position, utan också i din framtida karriär. Vi är stolta över att ha utbildat hundratals framstående truckförare som har gått vidare till framgångsrika och givande karriärer inom transportindustrin.

Ta steget mot en spännande och lönsam karriär inom transportsektorn genom att anmäla dig till vår omfattande truckutbildning idag. Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren förare, är vår utbildning utformad för att ta dina färdigheter till nästa nivå och ge dig den självförtroende och expertis som krävs för att blomstra inom denna dynamiska bransch. Välkommen till en värld av möjligheter och långsiktig framgång!

Bra att veta

Teori: Webben
Praktik: Hos Rondellen Utbildning eller på plats hos kund
Framtagen med: STILL
Behörighet: A1-4, B1-6, (C och D utbildning kan erbjudas om maskin finns hos kund)
Intyg: Efter godkänt prov skickar Rondellen utbildning utbildningsbevis till kursdeltagarna både i elektronisk form och som plastkort.
Förkunskaper/grundläggande krav: Minst 18 år

Kursinnehåll

  • Lagar och regler
  • Säkerhetskultur och attityd
  • Daglig tillsyn
  • Hantering av farligt gods
  • Ergonomiskt arbetssätt
  • Trafikbestämmelser
  • Material- och godshantering
  • Truckens konstruktion
  • Truckens arbetssätt, stabilitet och belastningar

Målgrupp

Truckutbildningen är avsedd för en bred målgrupp som inkluderar olika yrkesgrupper och arbetsroller inom olika industrier. Denna omfattande utbildning riktar sig särskilt till yrkespersoner som behöver erhålla behörighet för att köra truck i sitt dagliga arbete. Det inkluderar inte bara terminalarbetare som hanterar gods och lastning, utan även erfarna yrkesförare som behöver förnya eller utöka sina färdigheter inom truckkörning. Dessutom är utbildningen lämplig för arbetsledare och chefer som ansvarar för arbetsplatssäkerheten och behöver en djupare förståelse för de krav och standarder som gäller för truckkörning.

Vad säger lagen?

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrifter AFS 2006:5 18 § får en truck bara användas av den som har dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper för att använda den säkert. Utöver utbildningsbeviset behövs ett körtillstånd på varje arbetsplats där föraren ska köra. Arbetsgivaren skall ha dokumentation över arbetstagarens teoretiska och praktiska kunskaper. Arbetstagaren skall dessutom ha arbetsgivarens skriftliga tillstånd att använda en truck.