Offertförfrågan

Validering hjullastare

Vi erbjuder en validering i hjullastare som ger dig de kunskaper och färdigheter som krävs att framföra en hjullastare säkert då arbetsuppgifterna som skall utföras innebär att man utför arbete enligt ovanstående samt även snöröjning, plana ut ojämn mark och anlägga t ex vägar. En hjullastarutbildning ger dig en omfattande kunskap om alla möjligheter som en hjullastare kan erbjuda. Hjullastarvalideringen består av en teoretisk och en praktisk del. 

Teoretisk del

Vi går igenom arbetsmiljöaspekter, såsom hur vår arbetsmiljö och våra omgivningar påverkar vårt arbete, inklusive sömn, kost och arbetsställningar. Denna del avslutas med ett skriftligt prov. Vi går även igenom maskinkunskap, där vi fokuserar på hjullastaren och dess olika redskap. Säkerheten är i fokus och även denna del avslutas med ett skriftligt prov.

Praktisk del

Här visar du din kunskap i att hantera hjullastaren genom olika praktiska övningar. Du får också lära dig hur du förbereder dig inför arbetsdagen genom att gå igenom och inspektera maskinen. Du kommer att utföra olika arbetsmoment, såsom att bygga vägbankar, markeringar, massförflyttning, lastning och lossning av andra fordon, byte av redskap, dagliga rutinkontroller och bränslesnål körning.

Mål

Målet med valideringen är att du som deltagare kan visa att din kunskapsnivå är tillräckligt hög för att hantera hjullastaren på den nivå som krävs inom anläggningsbranschen. Vårt mål är att ge dig den kompetens som behövs för att arbeta inom detta område.

Kontakta oss för mer information om vår validering i hjullastare anläggning. Vi strävar efter att ge dig den bästa utbildningen för att uppnå dina yrkesmässig mål.

Valideringsbehörighet från TYA

Genom att genomgå denna validering erhåller du en valideringsbehörighet från TYA. Utbildningen riktar sig till personer som för närvarande arbetar inom anläggningsbranschen som maskinförare. Om du saknar utbildningsintyg för detta eller har mer än 4000 timmar eller 30 månaders erfarenhet inom området, kan du validera för att få ett yrkesbevis. För att erhålla yrkesbevis krävs även att någon kan intyga dina arbetade timmar genom arbetsgivarintyg eller liknande dokument (intyg finns att hämta på TYA:s hemsida, TYA.se).